Loading...

Termeni si conditii

1. DEFINITII SI TERMENI

 

Inquam Photos/Inquam Photo Agency – este denumirea comerciala a S.C. INQUAM PHOTOS SRL., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Bucuresti, denumit in continuare si Vanzator, Agentia sau Inquam Photos.

Abonat – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si decide deschiderea unui abonament in baza caruia va avea acces la Imaginile regasite pe site-ul www.inquamphotos.com.

Abonament – Inquam Photos pune la dispozitia Clientilor Abonamente comerciale ce permit accesul la un numar predefinit de Imagini in o anumita perioada de timp, avand costul negociat in funcite de un numar de aspecte ce definesc mediul final de publicare a Imaginilor: tiraj/audienta, zona geografica de difuzare, specificul publicatiei, mediul de publicare (tiparit, online, televiziune), dar nu limitat la acestea.

Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Inquam Photos (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Inquam Photos si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.

Licenta – permisiune acordata de Inquam Photos, in calitate de furnizor si posesor legal al drepturilor de publicare pentru Imaginile prezente pe www.inquamphotos.com, unui Abonat/Client/Utilizator. Licenta furnizata poate fi de mai multe tipuri, cea general valabila pana la o alta mentionare in cadrul unui Contract sau Abonament, fiind cea care impune utilizarea pentru o singura data a unei Imagini exclusiv intr-un material de tip Editorial.

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Clientului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Utilizator si istoricul Clientului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.

Cosul meu – sectiune din Cont care permite Clientului/Utilizatorului sa adauge Imagini pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care imaginile nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea Comenzii, Clientul/Utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de catre Vanzator de urmarire a Bunurilor si Serviciilor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.

Continut – reprezinta toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic, incluzand, dar fara a se limita la Imagini, texte, descrierei, informatii;

Imagine/Imagini -  produsul/produsele puse la dispozitie Clientilor si Abonatilor Inquam Photos, care includ, dar nu se limiteaza la, imagini statice (fotografii, infografice, ilustratii) si imagini in miscare (materiale video)

Site – platforma online gazduita la adresa web www.inquamphotos.com si subdomeniile acesteia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Inquam Photos si Client/Abonat/Utilizator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Clientului.

Continut – reprezinta toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

Document – prezentele Termene si Conditii.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Imagini de catre Inquam Photos, Clientului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

 

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

 

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Agentia isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre Client, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Client in momentul primirii de catre Client de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

2.6. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.

 

3. POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Client.

Pentru motive justificate Inquam Photos isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Abonatului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Clientului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Inquam Photos. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Clientul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al Inquam Photos, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3. Inquam Photos poate publica pe Site informatii despre Imagini si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Inquam Photos are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

3.4. Toate tarifele aferente Imaginilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

3.5. In cazul platilor online Inquam Photos nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

 

4. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

5.1 Toate materialele publicate p www.inquamphotos.com (incluzând, dar fără a se limita la, articole, informaţii, fotografii, date, clipuri audio/video - generic numite conţinut), inclusiv cele incluse in newsletter, sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 - privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992, republicată - privind desenele şi modelele industriale. Lipsa menţiunii privind unele texte legale ori dispoziţii incidente nu duce la inaplicabilitatea acestora.

5.2 Site-ul şi conţinutul acestuia sunt protejate de către Legea drepturilor de autor din România, precum şi de dispoziţiile privitoare la copyright aplicabile în alte teritorii decât România. Utilizatorii nu pot copia, stoca, modifica ori transfera cu orice titlu, în parte ori întreg site şi/sau conţinutul acestuia, fără acordul scris al reprezentanţilor SC INNQUAM PHOTOGRAPHY SRL, acord exprimat contractual. Exploatarea este liberă, sub condiţia non-comercialităţii şi respectării termenilor impuşi de către Inquam Photos.

Orice formă de copiere, stocare, modificare şi/sau transmitere a conţinutului este expres interzisă, fără acordul prealabil şi scris al Inquam Photos.

5.3 Inquam Photos nu răspunde de eventualele prejudicii, litigii existente, născute ori izvorâte în legătură cu/din copierea, stocarea, modificare ori transferarea întregului ori a unei părţi din conţinut în orice mediu. În cazul în care consideraţi că orice material publicat pe acest site de echipa Inquam Photos încalcă drepturile de autor sau orice alte drepturi, vă rugăm să ne sesizaţi acest lucru printr-un mesaj trimis la una dintre adresele publicate în secţiunea Contact a site-ului.

5.4. In cazul in care Inquam Photos confera Clientului/Abonatului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Abonatul/Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Inquam Photos pentru respectivul Client/Abonat/Utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

 

5.5. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 


6. COMANDA

 

6.1. Clientul/Abonatul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Imaginilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Adaugarea unei imagini in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Imaginii.

 

6.2. Prin finalizarea Comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

 

6.3. Prin finalizarea Comenzii, Clientul consimte ca Agentia poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Clientului.

 

6.4. Inquam Photos poate anula Comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

6.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul platii online;

6.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Inquam Photos, in cazul platii online;

6.4.3. datele furnizate de catre Client pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

 

6.5. Clientul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa sa renunțe la o Imagine, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la: ziua în care Clientul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Clientul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat

 

7. CONFIDENTIALITATE

 

8.1. Inquam Photos va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

 

8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Client/Client/Abonat cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

  

9. COMUNICARI COMERCIALE

 

9.1. Abonatul/Utilizatorul/Clientul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, prin contactarea Inquam Photos.

 

 

10. FACTURARE – PLATA 

 

10.1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.inquamphotos.com includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

 

10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Inquam Photos va emite catre Client o factura pentru Imaginile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

 

10.3. Inquam Photos va transmite Clientului factura aferenta Comenzii ce contine Imagini vandute de Inquam Photos, prin adaugarea facturii in Contul Clientului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Client in Contul sau.

 

10.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Clientului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

 

10.5. Prin aceasta modalitate de comunicare Clientul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de Inquam Photos, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

 

10.6. Prin trimiterea Comenzii, Clientul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre Inquam Photos in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

 

10.7. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: contact@inquamphotos.com.

 

 10.8 Datele cardului de plata ale Clientului nu vor fi accesibile Inquam Photos si nici nu vor fi stocate de catre de acesta sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Clientului va fi informat, anterior introducerii datelor.

 

10.9. In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii Tranzactiilor, la inregistrarea Comenzii, Clientului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale in cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.

 

10.10. Pentru motive de securitate a Tranzactiilor Clientul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

 

 

11. LIVRAREA BUNURILOR

 

11.1. Toate Imaginile achizitionate de catre Client/Abonat vor fi livrate prin descarcare electronica in locul indicat de acesta pe suportul digital de pe care acceseaza site-ul www.inquamphotos.com. 

 


12. RASPUNDERE

 

12.1. Inquam Photos nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Clientul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Agentie a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Imaginilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

 

12.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

 

12.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Abonatul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

 

12.4. Inquam Photos isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Abonatilor de la momentul afisarii in Site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

 

13. SECURITATE

 

13.1 Inquam Photos adoptă toate măsurile de securitate pentru a proteja informaţiile personale ale utilizatorilor săi. În momentul completării datelor personale pe site-ul nostru, informaţiile vor fi protejate atât offline, cât şi online. Toate informaţiile despre utilizatori sunt confidenţiale. Doar angajaţii a căror activitate specifică implică lucrul cu informaţii personale (de exemplu, reprezentanţii serviciu clienţi) au acces la datele de identificare ale utilizatorilor.

 


14. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

14.1. Te rog sa parcurgi Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

 

15. FOLOLSIREA COOKIE-URILOR

 

15.1. Vezi Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.

 

16. FORTA MAJORA

 

16.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 

16.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

 

 

17. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

 


17.1 Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori / Clienti se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

 


Ultima actualizare: 01.10.2108